Cursus Plat Grunnegs voor beginners

Prijs vanaf € 29,50 p.p. excl. BTW

Bert Visscher, Jan Mulder, Arjen Robben en Ede Staal; het zijn maar een paar voorbeelden van cursisten die met goed gevolg de workshop Plat Gronings hebben doorlopen.
Al komt u met het meest bekakte Aerdenhoutse accent of de meest zachte ”gee” binnen..er is geen ontkomen meer aan. Uw woordenschat wordt verrijkt met een cocktail met inslikken van de albekende “en”, “siepel” en “appelsien”.

Cursus Plat Grunnegs

Iemand die echt Gronings spreekt gebruikt korte zinnen (Groningers houden van kort en bondig), acht woorden per zin is al veel.

Het Gronings is een beetje een ‘Turbotaal’, korte woorden in korte zinnen.
Op de vraag “hou is t?” (hoe gaat het met jou?) zal een echte Groninger antwoorden met “t kon minder” (het zou slechter kunnen zijn).

En wie mag daar dan wel de cursusleider van zijn? Dat is onze Tammo den Uitbater, eigenaar van een kroeg in de typische Groningse buurt de Oosterpark. Hij is speciaal voor u naar de locatie gekomen en heeft het draaien van de kroeg overgelaten aan zijn vrouw, want dit wil hij natuurlijk niet missen! Hij vertelt u alles wat u moet weten over de historie van het Gronings, de uitspraak, klank en uiteraard ook de woorden en de uitdrukkingen die u echt moet weten! Onder het genot van een drankje kunt u al het geleerde op elkaar oefenen en geloof ons, dat valt niet mee! Lachen om elkaar mag! En trouwens, al zou het niet “mog’n”, u ontkomt er niet aan! Zing met elkaar en lees “ain echt grunnigs verhoaltje”, alles in de taal van de stad van “De Oale Grieze!
Het is natuurlijk mogelijk om deze gezellige middag in Groningen te combineren met een heerlijke lunch of diner in één van de restaurantjes waarmee GroningseUitjes.nl samenwerkt! Vraagt u gerust eens naar de vrijblijvende mogelijkheden!

De Cursus Plat Grunnegs is inclusief:

  • Grunnegse Workshop docent
  • Locatiehuur
  • Eén consumptie per persoon
  • Originele workshop
  • Kennis van het Grunnegse dialect

Pers.Prijs
> 30€ 29,50 p.p. excl. BTW
15 - 29€ 34,50 p.p. excl. BTW
Komt u niet aan het minimale aantal deelnemers voor dit groepsuitje? Wanneer u bereid bent voor het minimale aantal te betalen, kunt u ook gewoon voor minder personen boeken.